Selecteer een pagina

Waarom reageren gevoelige kinderen anders?

Gevoelige kinderen ontvangen en staan open voor meerdere impulsen van buitenaf. Met andere woorden als een gemiddeld kind niet zo gevoelig is, uitgaande van een schaal van 0 tot 100 procent, dan ontvangt een gemiddeld kind 50 procent en een gevoelig kind 88 procent of meer impulsen.Je snapt  dus wel dat het emotioneel zwaar kan zijn voor deze kinderen om dat allemaal te kunnen plaatsen en te verwerken wanneer er zoveel indrukken en impulsen binnen komen.

Bij sommige kinderen komen de impulsen zo sterk binnen zodat de kinderen erop gaan resoneren. Ze resoneren op de impulsen vanuit de energy.

Sommige gevoelige kinderen nemen onbewust de energy aan/tot zich en veranderen onbewust (zonder dat ze het bewust weten) en reageren totaal anders dan anders. De directe omgeving ervaart en denkt dan dat deze kinderen moeilijk handelbaar of onhandelbaar zijn.

Iedereen ervaart de impulsen op zijn eigen unieke manier. Daarom is geen enkel gevoelig kind hetzelfde. Er zijn ook kinderen bij die zoveel impulsen en gevoelens binnenkrijgen dat zij zichzelf niet meer kunnen voelen.  Hooggevoeligheid heeft ook te maken met karakter en opvoeding en waar het kind gevoelig voor is. Ieder kind is uniek hierin. Ook de maatschappij speelt een rol in de ontwikkeling van het kind.

Follow by Email
Facebook
Google+
DISPLAY_ULTIMATE_PLUS